Vanavond is De rode draad een gedeeltelijke herhaling van die van Kippenvel 589 van 7 mei 2019 en van Kippenvel 631 van 5 mei 2020.

Die zonden we uit onder de titel ‘vrijheid’ en ‘vrijheid revisited’ en deze week is er alle reden voor de vrijheid alweer centraal te stellen, hoewel we voor vorige week woensdag nog heel andere plannen hadden.

Doordat vrijheid op die dag nog maar weer eens geen vanzelfsprekendheid bleek, draaien we vanavond songs over vrijheid van Lenny Kravitz, Solomon Burke, Kara Grainger, de Blind Boys of Alabama, de Sunshine Cleaners, Malford Milligan & the Southern Aces én Crosby, Stills, Nash & Young.

Het zal allemaal wel niets uitmaken en Kippenvel is ook geen actualiteitenprogramma, maar mij schoot het citaat van H.M. van Randwijk te binnen, zoals dat op het monument staat op het naar  hem genoemde plantsoen in Amsterdam: Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht…

Tot vanavond om acht uur, tot Kippenvel!