In De rode draad van vanavond draai ik vier songs van ‘Waiting for Columbus, Live Deluxe’, de acht cd’s of lp’s tellende box met daarin vier optredens van Little Feat uit de die tournee uit 1977.

Het selecteren was nog een hele klus, want in totaal staat daarop net iets meer dan zeven uur muziek en doordat de setlists van die concerten veel overeenkomsten vertonen, zocht ik naar interessante, niet eerder uitgebrachte versies van songs die Little Feat-fans natuurlijk allang kennen van het oorspronkelijke dubbelalbum uit 1978 of de met tien songs uitgebreide rerelease uit 2002.

Bovendien was het ook makkelijk geweest daarmee een heel uur te vullen, dus ik heb me ingehouden: uiteindelijk viel mijn keuze op een song van ieder van de drie schrijvers voor de band: Lowell George natuurlijk, maar ook Paul Barrere en Bill Payne. Zij wilden steeds meer invloed, iets wat heel duidelijk tegen George’ zere been was: hij vond hun songs niet goed genoeg: te stuurloos en te jazzy.

Als eerste draai ik echter toch ‘Join the Band’, het korte eerste nummer van het oorspronkelijke album.

De bandleden zongen het eendrachtig voordat ze het podium opgingen in het trappenhuis van het Lisner Auditorium, terwijl het ook in de zaal hoorbaar was, tot hoorbaar enthousiasme van de in de zaal aanwezige fans.

In Washington en omstreken had de band namelijk al vaak opgetreden toen ze in 1974 hun ‘Feats Don’t Fail me Now’ in Maryland opnamen en er zo een schare trouwe fans opgebouwd.

De gretige golf vol verwachting die door de zaal sloeg, is ook nu nog ontroerend….

De recensie van ‘Waiting for Columbus Live Deluxe ‘ komt morgen online.