Nog dit jaar komt Bruce Springsteen met een nieuw album.

Onduidelijk is, of dat met de E Street Band is of zonder.

Er is dan ook nog geen officiële aankondiging geweest, maar het nieuws lekte uit.

Jann Wenner verried het, toen hij werd door Billboard geïnterviewd over zijn memoires, heel accuraat ‘Like A Rolling Stone’ geheten.

Dat is overigens het tweede boek over zijn leven, want  over het eerste had hij geen zeggenschap gewild. Dat betreurde hij na het uitkomen van Joe Hagan’s ‘Sticky Fingers: the Life and Times of Jann Wenner and Rolling Stone Magazine’ . De inhoud viel hem namelijk zwaar tegen: Hagan beschreef tot Wenner’s ongenoegen ook zijn persoonlijke leven gedetailleerd, inclusief zijn seksleven, huwelijk en drugsgebruik.

De oprichter van het ooit tegendraadse tijdschrift ‘Rolling Stone’ had het in het vraaggesprek over zijn eigen muzikale smaak, toen hij zij dat hij liever de Stones hoorde dan een hoop van de rotzooi die tegenwoordig uitkwam: in de pop en hip-hop van tegenwoordig is de zang niet goed en de arrangementen ook niet, zo stelde hij.

In een terzijde zeihij vervolgens dat het nieuwe album van Bruce Springsteen dat deze herfst uitkomt, ‘stunning’ is.

Ook heeft hij het over een aantal groten die hij kent, of kende: John Lennon, Bob Dylan, Mick Jagger en anderen:

www.billboard.com/music/features/rolling-stone-jann-wenner-interview-memoir-1235133282

Een releasedatum is nog niet bekend, maar het is wel goed gepland: het komt uit voordat Springsteen in 2023 op tournee gaat met de E Street Band…

Eerdere berichten over Springsteen vind je in de categorie Nieuws.