Op woensdag 12 oktober treden singer-songwriter Edo Donkers en zijn muzikale vriend en collega JP den Tex samen op in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

In ‘Op jacht naar het lied’ ontvangt Donkers Den Tex en stellen zij elkaar volgens de programma-informatie vragen als:

Welke song vat een heel mensenleven in één refrein? Welke groten hebben Nederlandse liedjesschrijvers geïnspireerd tot wat ze nu zijn? Op welke mystieke woorden van Dylan werd een kind verwekt? Welke LP van Neil, Joni, Leonard waren en zijn richtingaanwijzers op het levenspad?  

Nog een mooi citaat van de website van het Betty Asfalt Complex:

Samen nemen zij je mee op een duizelingwekkende muzikale reis door de tijd. Een muzikale jacht naar de verborgen spelonken van de ziel. Met de gitaar als breekijzer voor persoonlijke ontboezeming. Een wel zeer intieme kijk in het ‘maken van het lied’. En… een reis waarin ook jóu in het publiek gevraagd wordt jouw ‘Hartplaat’ te noemen: de song die je leven veranderde. 

Dat wordt dus kaarten bestellen:

https://bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=1565

Eerdere berichten over Edo Donkers vind je in de categorieën Concerttips en De rode draad en over JP den Tex in Nieuws en Concerttips.

Recensies van JP’s nieuwe ‘The Starlight Adventure – a song cycle’, maar ook van ‘Bad French’, ‘La Jeune Fille au Chewing Gum’, ‘Speak Diary’ en ‘Wolf!’ vind je in de categorie Recensies Singer-songwriter.