Neil Young heeft zijn beslissing zijn muziek van Spotify te halen nog maar eens uitgelegd.

In die nieuwe uitleg  legt hij overigens de nadruk op een ander aspect dan de eerste keer, hoewel dat element er toen ook wel inzat.

Hij werd geïnterviewd door voormalig shockjock Howard Stern voor Sirius Xm.

Stern steekt eerst heel wat veren in Young’s kont door een aantal malen diens keuzes voor zichzelf te loven en maakt hem zo nog groter dan hij al is, want op dat egoïsme is wel het een en ander af te dingen.

Stern hoort zichzelf daarbij wel erg graag horen, maar als hij dan uiteindelijk toch écht is uitgesproken, komt Young aan het woord.

Daarin beschrijft hij nogmaals hoe Joe Rogan in zijn podcast op Spotify het bestaan van corona ontkende en hij daarop de impulsieve beslissing nam zijn muziek van de muziekstreamer te halen. Daarbij speelde echter ook een rol, dat zijn muziek er beroerd op klonk, terwijl andere muziekstreamers een betere geluidskwaliteit bieden.

Toen duurde het vier dagen voordat Young die tweede reden gaf en nu noemt hij ze beide in een en dezelfde adem:

www.billboard.com/music/rock/neil-young-explains-spotify-beef-howard-stern-1235172086

Eerdere berichten over Neil Young vind je in de categorie Nieuws, inclusief een oordeel over ‘Barn’ in Neil Young: opvolger ‘Barn’ al gepland…

De recensie van ‘Colorado’ vind je in de categorie Recensies rock en die van ‘Homegrown’ dan weer in Recensies singer-songwriter.