Bob Dylan heeft het volgende deel van zijn ‘Bootleg Series’ aangekondigd: ‘Time Out Of Mind’ wordt op 27 januari 2023 uitgebracht als een box van vijf cd’s of tien lp’s, maar ook  als een dubbel-cd of een vier lp’s tellende versie waarop behalve het opnieuw gemixte album de hoogtepunten van de outtakes, niet eerder uitgebrachte songs, alternatieve versies en liveopnamen uit die tijd.

Onder die niet eerder uitgebrachte songs zijn er vier die Dylan met zijn band opname in de Teatro Studio in Oxnard, Californië in 1996, voordat hij de opnamen het jaar erna voortzette in de Criteria Studios in Miami: de traditional ‘The Water Is Wide’ en zijn composities  ‘Dreamin’ of You’, ”Red River Shore’ en ‘Til I Fell in Love With You’.

Ook staan er nog twee songs op die ook tijdens die sessies werden opgenomen, maar niet op ‘Time Out Of Mind’ terecht kwamen: ‘Marchin’ to the City’ en ‘Mississippi’. Het laatste nummer kwam uiteindelijk op ‘Love & Theft’ (2001) te staan.

Op de vierde cd staan alle songs van het album in liveversies, opgenomen tussen 1998 en 2001 en op de vijfde de nummers uit die tijd die al eerder werden uitgebracht op ‘The Bootleg Series Vol. 8: Tell Tale Signs: Rare and Unreleased 1989–2006’.

Uiteraard staat de release in het teken van het feit dat ‘Time Out Of Mind’ in januari volgend jaar net iets meer dan 25 jaar oud is, want het album kwam uit in 1997.

‘Love Sick’ (Version 2) is inmiddels overal te horen:

www.youtube.com/watch?v=5y_VTtGujPI

Nog veel meer weetjes zijn voor de vele Dylan-fans te lezen op:

www.bobdylan.com/news/fragments-time-out-of-mind-sessions-1996-1997-to-be-released-on-january-27

Eerdere berichten over Bob Dylan vind je in de categorie Nieuws.