Hoe symbolisch de songtitel van het Beatles-klassieker ‘Here, There and Everywhere’ ook is de laatste jaren, van het nummer is een video uitgekomen.Het animatiefilmpje ondersteunt de jubileumversies van ‘Revolver’, die in november uitkwamen.

Het bestaat uit min of meer losse fragmenten, die het leven van de Beatles van destijds in beeld brengen en heeft dus niets te maken met de tekst, al springt er af en toe een kleurige ballerina door het beeld heen.

Opvallend is verder, dat de vier getekende Beatles wel duidelijke gelijkenis tonen met Lennon. McCartney, Harrison en Starr, maar toch niet heel erg precies lijken:

www.youtube.com/watch?v=FusIKjztap8&t=1s

Overigens schrijft McCartney in zijn ‘The Lyrics: 1956 up to the Present’ dat het zijn favoriete zelfgeschreven nummer is.

De schijnbaar onzinnige inleiding van de eerste twee regels waren geïnspireerd op Cole Porter’s begin van ‘Anything Goes’, terwijl McCartney ook ‘God Only Knows’ van de Beach Boys noemt als inspiratiebron voor de koortjes.

Ook vertelt hij zich tijdens de opnamen te hebben voorgenomen  de tekst te zingen zoals Marianne Faithful die gezongen zou hebben:

https://faroutmagazine.co.uk/paul-mccartney-favourite-song-he-wrote/

Eerdere berichten over Paul McCartney en de andere Beatles vind je in de categorie Nieuws.