Drummer Chris Frantz, bassist Tina Weymouth, gitarist Jerry Harrison en zanger Daivd Byrne hebben volkomen onverwacht een reünie aangekondigd.

Op 11 september as. zullen zij gezamenlijk een Q & A-sessie doen tijdens het Toronto International Film Fest.

Dat is uiteraard ter gelegenheid van het uitkomen van het uitkomen van de nieuwe, onherstelbaar verbeterde versie van hun concertfilm ‘Stop Making Sense’.

Die gezamenlijke persconferentie wordt uitvergroot tot een echte gebeurtenis en is dus wereldwijd te zien in een aantal imax-bioscopen, net als première van de film.

Hoewel Frantz, Weymouth, Harrison dus niet samen zullen optreden, is de Q & A-sessie dat misschien ook wel, want het is het eerste gezamenlijke publieke optreden in ruim twintig jaar: in 2002 speelden ze samen vier songs bij hun introductie in Rock and Roll Hall of Fame.

Daarvoor traden ze in 1984 voor het laatst samen op, hoewel de groep officieel pas in 1991 werd ontbonden.

Daarna promootten ze in 1999 wel samen het feit dat ‘Stop Making Sense’ vijftien jaar daarvoor uitkwam, iets wat al helemaal moet zijn ingegeven door commerciële motieven, net als de voor 11 september aangekondigde persconferentie overigens.

Het zou tenslotte pas écht nieuws zijn, als ze ergens in New York onaangekondigd zouden optreden in een of andere kleine club zoals CBGB….

Eerdere berichten over Talking Heads vind je in de categorie Nieuws.