Jerry Moss, een van de oprichters van A&M Records, is overleden. Hij was 88 jaar. Een doodsoorzaak is niet bekend gemaakt.

Moss richtte samen met trompettist Herb Alpert A&M Records op in 1962. Al noemden ze hun label aanvankelijk Carnival records. De twee begonnen vanuit Alpert’s garage met de release van Alpert’s ‘Tell it to the Birds’ en Charlie Robinson’s ‘Love Is Back in Style’. Daarvoor leenden ze tweeduizend dollar, maar de singles verkochten goed: een paar duizend exemplaren.

Ze veranderden de naam echter in die met hun initialen, toen er al een bedrijf bleek te bestaan dat Carnival heette en op A&M verschenen daarna onder meer  Carole King’s succesalbum ‘Tapestry’, Peter Frampton’s  al even succesvolle ‘Frampton Comes Alive!’, terwijl Herb Alpert er ook zijn eigen albums op uitbracht.

Sheryl Crow was de laatste artiest die ze onder contract namen, voordat ze het 1989 verkochten aan Polygram voor 500 miljoen dollar, al bleven ze er toen nog tot 1993 in dienst.

De catalogus van A&M was breed: die varieerde van de Carpenters tot Janet Jackson en van Soundgarden via de Go-Gos tot The Police. Ook Sergio Mendes & Brasil 66, Joan Baez, de Flying Burrito Brothers en Joe Jackson stonden er onder contract.