Graham, Nash heeft de rechten op zijn muziek verkocht aan de Iconic Artists Group. Die wordt geleid door Irving Azoff.

Het gaat daarbij om al zijn nummers, vanaf die van de Hollies tot en met die van zijn recente soloalbum ‘Now’.

Ook ‘Marrakesh’ en ‘Teach Your Children’, de iconische songs die hij schreef voor Crosby, Stlls & Nash en Crosby Stills, Nash & Young horen daarbij.

Zowel Nash als Azoff verspreidde een persbericht, maar die blinken niet uit in originele gedachtes of altijd interessante details zoals het bedrag dat Nash ervoor krijgt.

Nash schreef namelijk ernaar uit te zien samen met het Iconic-team aan verschillende projecten te werken om het nogal veel gebruikte term ‘legacy’ van zijn muziek en die van CSN te  bevorderen.

Azoff schreef op zijn beurt dat hij erg blij was nu ook Graham Nash bij de Iconic-familie te kunnen verwelkomen, want nu vertegenwoordigt zijn bedrijf alle drie de leden van Crosby, Stills & Nash, maar ook doordat Nash al decennialang een vriend van hem is en zelfs de naam voor zijn managementbureau bedacht: Front Line Management.

Uiteraard trok Jimmy Edwards, president-directeur van Iconic, niet alleen de portemonnee, maar deed hij ook een spreekwoordelijke duit in het zakje door te verklaren dat Nash’ muziek opnieuw zal worden uitgebracht met extra’s, gepousseerd zal worden voor het gebruik in films en tv-series en in ‘partnerships’, wat zoveel wil zeggen als reclame.

Weinig spectaculair inderdaad, maar Edwards zei ook dat er een schat aan materiaal is in zowel het archief van Nash als dat van Crosby, Stills & Nash waarover hij opgewonden is en dat zullen de fans volgens hem ook zijn.

Dat wordt dus sparen of verlanglijstjes aanleggen…

Iconic bestaat vast sinds 2020 en heeft inmiddels ook de rechten van onder anderen de Beach Boys, Dan Fogelberg, Linda Ronstadt en Joe Cocker in handen.

De berichten over de verkoop van Stephen Stills’ en David Crosby’s muziek aan Iconic vind je in de categorie Dossier Crisis in de platenindustrie.

Andere berichten over Graham Nash vind je in categorieën Nieuws, Rootsmuziek op radio, tv en internet, Dossier Popmuziek en politiek en Concerttips.

De recensie van ‘Now’ vind je dan weer in de categorie recensies singer-songwriter.