Ivan Neville heeft een speciale Mardi Gras-single uitgebracht.

Het gaat om een nummer van zijn vorig jaar uitgekomen soloalbum ‘Touch My Soul’, dat op zijn minst nogal wisselvallig is, al waren veel Amerikaanse recensies uitermate positief.

Misschien kwam dat ook doordat hij al in geen negentien jaar meer een album onder zijn eigen naam had uitgebracht.

‘The Greatest Place on Earth’ is veruit het beste nummer ervan, ook al doordat het een van de weinige nummers is met dat typische funkritme en die heerlijk dwarse blazers die New Orleans muzikaal kenmerken.

In de video zitten zowel historische als recente beelden van second line-parades, Mardi Gras-indianen en het feestende French Quarter.

In het filmpje duiken ook Trombone Shorty op en leden van de Preservation Hall Jazz Band als Ben Jaffe en Charlie Gabriel, die het samen met Ivan Neville schreven. Verder is Ivan Neville er uiteraard in te zien en af en toe een drummer. Als dat dezelfde is als op het album, is dat Deven Trusclair, de drummer van Dunpstaphunk, Ivan Neville’s vaste groep.

Het is een van de voorbeelden van muziek die zelfs carnavalhaters in ieder geval voor een kleine vijf minuten overtuigen van de leuke kanten van dat feest, al moet je daarvoor dan wel naar The City That Care Forgot: