De koppen boven sommige berichten zijn al onwaarschijnlijk, maar het kan nog gekker dan hierboven.

Dat AC/DC-zanger Brian Johnson en gitarist Mark Knopfler samen een serie muziekdocumentaires over hun ‘muzikale helden’ gaan maken, is al verrassend, maar het rijtje bekend gemaakte namen is nog veel verbijsterender.

In ‘Johnson and Knopfler’s Music Legends’ gaan de twee de carrières van Tom Jones, Sam Fender, Cyndi Lauper, Nile Rodgers, Carlos Santana en Emmylou Harris belichten en muziek met ze maken.

Muziek is uiteraard geen wedstrijd, om dat moderne cliché maar eens te gebruiken, maar Sam Fender en Cyndi Lauper zijn toch op zijn minst iets mindere legendes dan de andere vier.

Fender heeft twee albums en een EP op zijn naam, terwijl Lauper in een carrière van veertig jaar weliswaar een grote naam heeft opgebouwd bij andere muzikanten, maar ondanks haar zes hits toch vooral incidenteel in de bekendheid kwam. Ze is echter wel interessant als late ontdekking.

Dat Johnson en Knopfler beiden echter precies deze zes tot hun absolute favorieten rekenen, is statistisch gezien nogal onwaarschijnlijk, dus ze zullen misschien zijn geholpen bij hun keuze door Sky Arts en NOW TV, de zenders die de serie gaan uitzenden.

Het zal dus nog lastig worden te beoordelen of we daarom blij moeten zijn of dat we iets missen.

Eerdere berichten over Mark Knopfler en zelfs een enkel bericht over AC/DC vind je in de categorie nieuws.