Op 11 april komt het boek ‘All You Need Is Love’ uit.

Daarin staan interviews met de Beatles en mensen uit hun omgeving die eerder als stonden in ‘The Love You Make’ uit 1983 en is samengesteld door Steven Gaines en Peter Brown. De laatste was de personal assistant van Beatles-manager Brian Epstein.

In het persbericht worden grote woorden niet geschuwd: ‘All You Need Is Love’ is a ground-breaking oral history of the Beatles and how it all came to an end.

“Based on never-before-published or heard interviews with Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Yoko Ono, and their families, friends, and business associates, this is a landmark book, containing stunning new revelations, about the biggest band the world has ever seen.’

Na publicatie van ‘The Love You Make’ zouden Paul en Linda McCartney een exemplaar van het boek hebben berscheurd en de bladzijden in de open haard hebben verbrand, zo verklaart Steven Gaines in een interview in The Times: ‘There was an omerta, a code of silence around the Beatles, and they didn’t think anyone would come forward to tell the truth.’

‘All You Need Is Love’ zou nog meer incidenten en schandalen bevatten dan dat boek: zo beweert het boek dat Yoko Ono Lennon zou hebben gestimuleerd heroïne te gebruiken, of juist niet, hoe Lennon Mick Jagger in verlegenheid bracht door Allen Klein  mee te nemen naar een vergadering van de Beatles waarvoor hij ook Jagger had uitgenodigd en hoe George Harrison besloot beter gitaar te willen spelen dan Cliff Richards.

Die laatste twee mogen dan niet zo schokkend zijn, de eerste bewering is dat wel: Ono zou haar heroïnegebruik tegenover Lennon hebben opgehemeld en hem dus hebben overgehaald, maar zelf heeft ze sindsdien gezegd dat hij haar expliciet vroeg naar haar ervaringen en er dus zelf toe besloot. Ze ei hem dat het ‘gewoon een mooi gevoel was’. Bovendien spoten ze het niet, maar inhaleerden ze het alleen, een wonderlijke relativering voor een uiterst verslavende drug:

https://people.com/yoko-ono-told-john-lennon-how-to-take-heroin-new-book-claims-8627948

Of het boek meer is dan een ongetwijfeld succesvolle poging van Gaines en Brown hun pensioenen aan te vullen? Daarvoor zul je de recensies moeten afwachten….

Eerdere berichten over de Beatles vind je uiteraard in de categorie nieuws.