Dat de Shiner Twins aan het opnemen waren voor hun derde cd, is goed nieuws.

Dat ze dat deden in de Silverster Studio van producer Erik Spanjers is logisch, omdat hij een van de topproducers is in het Nederlandse rootsgenre. Hij (co-)produceerde onder meer Signe Tollefsen’s naamloze debuut, zijn broer Roels solo-cd Birdcatcher, Bart de Win, Roosbeef, Malford Milligan en Boo Boo Davis, maar ook All In Store, het debuut de Shiner Twins. Ook via broer en toetsenist Roel Spanjers zijn de banden met de Shiner Twins nauw: hij speelde zowel mee op hun cd’s All in Store en Southern Belles als incidenteel op diverse podia.

Dat Silvester Studio volledig door brand is verwoest in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 december is dan ook een grote klap. In de opslagloods aan de Keulsekade 216 in Utrecht hadden veel kunstenaars ateliers en opslagruimte en daar was ook Studio Silvester gevestigd.

Dat betekent niet alleen dat een van de beste studio’s van Nederland verloren is gegaan, maar ook dat de volledige inventaris van de studio verbrand is. Daardoor is ook  de collectie vintage keyboards van Roel Spanjers in de as gelegd.

Dat daarnaast ook het drumstel van Shiner Twins-drummer Jody van Ooijen verloren is gegaan, is voor hem weliswaar een ramp, maar lijkt toch haast een kleinigheid vergeleken bij de rest van de schade.

Dat de back-up van de in Studio Silvester gemaakte opnamen gespaard is gebleven, is een gelukkig toeval. Hoe, waar en wanneer de Shiner Twins verder kunnen gaan met de geplande opnamen voor die derde cd, is de band op dit moment nog volledig onduidelijk. De release van de cd staat voorlopig gepland voor begin mei 2011.

De Shiner Twins spelen:

vrijdag 24 december in Poppodium Xinix – Nieuwendijk

Jac Hunstinx en Richard van Bergen spelen als akoestisch duo:

dinsdag 28 december in Cultuurhuis Patronaat – Heerlen