Mojo Concerts onderzoekt de mogelijkheid juridische stappen te ondernemen tegen de BTW-verhoging op kaartjes voor concerten en theatervoorstellingen.

Mojo is nog steeds van mening dat de BTW-verhoging op de cultuur ‘ondoordacht en overhaast’ is doorgevoerd. ‘Deze maatregel zorgt voor verlies van banen, teruglopende bezoekersaantallen en leidt tot oneerlijke concurrentie tussen de diverse manieren van vrijetijdsbesteding’, aldus Mojo.

De zogenaamde handreiking van de staatssecretaris Weekers van Financiën de BTW-verhoging uit te stellen van 1 januari tot 1 juli 2011 verandert daar niets aan. Mojo stelt dat het de oneerlijke concurrentie alleen maar vergroot.

Mojo raadt iedereen aan voor 1 januari 2011 kaartjes te kopen voor concerten in 2011 en zo de ‘Rutte-toeslag’ nog even te vermijden.

Wie in 2010 nog kaartjes koopt, hoeft daarover niet het hoge BTW-tarief te betalen, ook niet als die evenementen plaatsvinden na 1 juli 2011, de datum waarop het nieuwe tarief ingaat.

Vanaf 1 januari 2011 geldt het lage BTW-tarief nog wel voor evenementen van vóór 1 juli, maar moet over alle verkochte kaarten voor evenementen na 1 juli wel 19 procent BTW afgedragen worden.