Spotify is al een tijd op zoek naar klanten voor het betaalde Premium-abonnement.

De vorige keer verlaagde de muziekstreamer het aantal uren voor het gratis abonnement, deze keer heeft het Lady Gaga exclusief in de aanbieding. Haar nieuwe, Born This Way, komt uit op 23 mei, maar zal al te beluisteren zijn via Spotify premium op 18 mei aanstaande. Dat geldt dan voor abonnees in Nederland, Spanje, Zweden, Noorwegen en Finland.

Om fans van het fenomeen daarvoor op te warmen, organiseert Spotify bovendien ook nog een prijsvraag. Deelnemers kunnen een ontmoeting met La Gaga winnen door dagelijks een vraag over haar te beantwoorden. Het antwoord op de vragen is telkens een liedje dat de deelnemers dan in een playlist op Spotify moeten plaatsen.

Lady Gaga’s nieuwe is dus niet te beluisteren voor abonnees op het goedkopere abonnement  van €4,99 per maand of voor de gratis gebruikers.

Dat Lady Gaga ook garen spint bij deze vorm van publiciteit, moge duidelijk zijn. Uiteraard is de First Lady of Spin ook via klassiekere media bezig zichzelf te promoten, zoals in dit interview met the Guardian:

www.guardian.co.uk/music/2011/may/13/lady-gaga-exclusive-guardian-interview