Grayson Capps is een man met een mooie achtergrond: hij opgeleid in de theaterwetenschappen aan de Tulane University in New Orleans en wilde singer-songwriter zijn, maar hing zijn gitaar aan de wilgen om meer bij zijn vrouw en kind te kunnen zijn. Hij werd tuinarchitect, kreeg te maken met een moeilijke echtscheiding en maakte dan nog maar eens een plaat, If You Knew My Mind.

Die bezorgde hem enige faam, ook doordat enkele van zijn songs werden gebruikt in de speelfilm A Lovesong For Bobby Long en hij er een Grammy-nominatie aan overhield. Die film was gebaseerd op een roman die zijn vader had geschreven: Off Magazine Street.

Sindsdien is hij een bescheiden naam, maar een vaste waarde.

Bij Kippenvel zijn we op zijn minst geïntrigeerd door de man, al hebben we soms het idee dat hij zijn teksten te minste voor een gedeelte acteert in plaats van beleeft. Bewijzen kunnen we dat dan ook weer niet.

Zijn vijfde reguliere solo-cd is misschien nog wel veelzijdiger dan zijn vorige. Die net uit en nu te horen via de Luisterpaal van Radio 6:

http://luisterpaal2.radio6.nl/page/player/704

Recensies van Wail & Ride, Rott –N-Roll en Songbones vind je in de categorie Recensies singer-songwriter. In de rubriek New Orleans is ook een artikel over A love song for Bobby Long te lezen.