Het New Orleans Jazz & Heritage heeft op de website nojazzfest.com de line-up bekend gemaakt voor de komende editie van JazzFest.

Het festival vindt altijd plaats tijdens het laatste weekeinde van april en het eerste van mei: vrijdag 23 t/m zondag 25 april en donderdag 29 april t/m zondag 2 mei 2010.

Hoewel nog geen blokkenschema’s per dag worden vrijgegeven tot in maart, is de rij artiesten voor zowel het eerste als het twee weekeinde imposant.

Het is dan ook zowel een festival waar de lokale muziekcultuur wordt geëerd als een podium voor grote popacts.

Op de in totaal elf podia spelen en zingen elke dag vanaf 11:00 tot 19:00 in een strak schema jazz- en bluesartiesten, cajun- en zydecogroepen, gospelkoren en brassbands, funkgroepen, Mardi Gras Indians en verdwaalde rockartiesten.

Tijdens het eerste weekeinde treden onder meer op: Dr. John & the Lower 911, the Blind Boys of Alabama, the Funky Meters en Marcia Ball, Big Chief Monk Boudreaux and the Golden Eagles, the Funky Meters enJon Cleary maar ook Anita Baker, the Black Crows, Shawn Colvin en Lionel Ritchie.

Tijdens het tweede weekeinde zijn onder andere the Neville Brothers, Irma Thomas, Allen Toussaint en Anders Osborne te horen en te zien, maar ook Pearl Jam, Aretha Franklin, Van Morrisson en Jeff Beck.

Een artikel over het New Orleans Jazz & Heritage Festival 2003 en een recensie van het boek The incomplete, year-by-year, selectively quirky, prime facts edition of The New Orleans Jazz & Heritage Festival vind je elders op deze site.

Meer info? www.nojazzfest.com