Over het derde kwartaal van 2012 verwacht Warner Music een hogere omzet dan over hetzelfde kwartaal van 2011 en ook een hogere winst.

De omzet zal liggen tussen 721 en 741 miljoen dollar en de winst voor belasting zou dan 100 tot 110 miljoen dollar zijn.

De omzet van het derde kwartaal van 2011 bedroeg 719 miljoen dollar, maar de winst in dat kwartaal was 41 miljoen dollar. Vooral de winstgevendheid zou dus stijgen, juist ook afgezet tegen de omzet.

Tegelijkertijd herfinanciert Warner Music de schulden die het heeft als gevolg van de overname door Len Blavatnik’s Access Industries.

Zoals bij zoveel overnames van de laatste decennia het geval is, draait Warner namelijk zelf op voor de rente op de leningen die Access Industries daarvoor  gebruikte. Dat is een constructie die vooral wordt gebruikt door snelle beleggers die uit zijn op een maximaal rendement, maar niet op continuïteit van het overgenomen bedrijf.

Blavatnik lijkt daar zeker in dit geval overigens niet toe te behoren…

Door gebruik te maken van de gedaalde rentepercentages wil Warner de huidige leningen omzet tegen een lagere rente, maar met een langere looptijd.

Dat zou uiteraard de winstgevendheid direct verhogen door een afname van de rentelasten.