Adele’s’ 21 is niet elke dag meer groot nieuws, maar het album verkoopt nog altijd lekker door, zeker in het Verenigd Koninkrijk.

Daar werden in de afgelopen week bijvoorbeeld nog ruim 15.000 exemplaren verkocht, al zal dat ongetwijfeld ook met de traditionele kerstcadeaus te maken hebben.

Dat brengt de teller voor dit jaar in haar vaderland alleen al op een kleine 780.000 stuks en daarmee is het dit jaar de op een na best verkochte cd. Dat blijft hoogst opmerkelijk voor een plaat die al in 2011 uitkwam.

Inmiddels staat 21 1000 weken in de Official UK Album Chart en zijn er in het V.K. in het totaal 4.549.686 exemplaren van verkocht, al is dat aantal op het moment dat wij dit tikken ongetwijfeld al weer iets hoger.

Dat getal is vooral belangrijk doordat 21 daarmee heel dicht in de buurt komt van de totaalverkoop van Oasis’ (What’s the story) Morning glory. Die plaats staat op het moment nog op de vierde plaats in de lijst van best verkochte Britse albums. Binnenkort is 21 dat dus.

Of Adele er ook in al slagen in de Top3  terecht te komen is de vraag, wat die wordt ingenomen door Queen’s greatest hits, de Beatles’ Sgt. Pepper’s lonely hearts club band en Abba’s Gold: greatest hits…