Over Eric Clapton’s  Crossroads Guitar festival berichtten wij al eerder.

Clapton organiseert dat festival al een aantal jaren en dit jaar vindt het plaats op 12 en 13 april aanstaande.

De deelnemerslijst is opnieuw indrukwekkend: Jeff Beck, Doyle Bramhall II, Robert Cray, Keb Mo, Andy Fairweather Low, Buddy Guy, Sony LAndreth en John Mayer zijn al definitief, maar er komen vast nog andere namen bij.

De opbrengst van het festival gaat opnieuw naar Clapton’s Crossroads Center op Antigua, een ontwenningskliniek die hij jaren geleden al opende.

Zelf speelt hij daar uiteraard ook, maar theoretisch is er de kans dat iedereen daar op het podium terecht komt.

Eric Clapton is namelijk op zoek naar nieuw gitaartalent, al laat hij dat in de praktijk doen.

Gitaristen kunnen via de website van het festival een of meerdere nummers uploaden plus een profiel. Iedere bezoekers mag stemmen en uit de honderd hoogst geëindigde deelnemers kiest een professionele jury de uiteindelijke winnaar. Via deze getrapte verkiezing komt de winnaar zo op het podium van Madison Square Garden terecht:www.crossroadsguitarfestival.com