Eerder waren er nog berichten dat Amerikanen minder geld uitgaven aan concerten, maar dat blijkt toch mee te vallen. Live Nation heeft namelijk een 26 procent hogere omzet gemaakt.

In het eerste kwartaal van 2013 maakte de concertorganisator een omzet van 924 miljoen dollar en dat is zes procent meer dan in het eerste kwartaal van 2012.

Daarmee maakte Live Nation echter nog steeds een verlies van 63 miljoen dollar, al was dat verleden jaar in het eerste kwartaal nog 69 miljoen dollar.

Daarvoor organiseerde Live Nation in dat eerste kwartaal maar liefst 4880 concerten. Dat waren er ongeveer twee procent meer in dezelfde periode van vorig jaar, terwijl er ook meer mensen kwamen: het totale bezoekersaantal steeg met maar liefst twaalf procent tot 8,1 miljoen.

Toch blijft de bekendmaking vol gemengde berichten: het totale aantal verkochte kaartjes steeg dit jaar met 26 procent, maar de totale omzet in het huidige kwartaal tot nu toe was 2,18 miljard, terwijl dat bedrag verleden jaar een fractie hoger was: 2,22 miljard.

Het is dus maar de vraag of het tweede kwartaal winstgevend zal worden afgesloten…