Het juli-augustusnummer van Heaven ligt deze week in de winkels.

Zoals altijd zoekt het blad de breedte en de diepte, want in een poging de plotseling exploderende  populariteit van (feest)folk te verklaren, deed Heaven interviews met Mumford & Sons, Richard Thomson en John Fullbright, terwijl er ook en overzichtsartikel over The Pogues te lezen is.

Het ‘Popmagazine dat de oren spitst’ besteedt overigens zoals altijd aandacht aan rock, pop, country/roots, folk/singer-songwriter, wereldmuziek/reggae en blues/soul/jazz.

In het nieuwe nummer staan dan ook vraaggesprekken met Vampire Weekend, Wende, JJ Grey, Kurt Vile, Lucky Fonz III, Texas-zangeres Sharleen Spiteri, Mister and Mississippi, Teresa Salgueiro, Stevie Ann, Anaïs Mitchell, Bassekou Kouyate, Nynke Laverman, Meschiya Lake en Hans Theessink.

Verder zijn er columns te lezen en tientallen recensies van cd’s van onder anderen The Rhythm Junks, Iron and Wine, Van Dyke Parks, Kim Richey, Otis Taylor, Ethan Johns, Shane Alexander, Laura Marling, Sido Martens, Caetano Veloso, Samba Touré, James Cotton, Guy Davis, Mavis Staples en The James Hunter Six.

Popmagazine Heaven no. 3 2013, mei-juni, € 6,95. Te koop bij de beter gesorteerde boekhandel en tijdschriftenzaak of via:www.popmagazineheaven.nl