Winnaar.

Bart de Win leeft voor de muziek. Hij zit minstens in zes verschillende bands, maar is in het dagelijks leven als toetsenist een van de Vaste Mannen achter Gerard van Maasakkers. Daarnaast is hij nog docent jazzzang aan het Rotterdamse conservatorium en begeleidt hij als toetsenist ook studenten zang.
In de vijftien eigen songs op zijn solodebuut is hij als zanger-toetsenist echter frontman van een band die bestaat uit de drie andere Vaste Mannen: drummer Arthur Lijten, bassist Rinus Raaijmakers en gitarist Harry Hendriks.
Met de Britse producer/blazer Gilad Atzmon en incidentele hulpkrachten als Bart-Jan Baartmans, Gerard van Maasakkers, Eric Vloeimans en Hein Offermans creëren ze  moeiteloos melancholieke Americana. Die varieert van folk tot blues en van jazz tot gospel, al houden ze zich daarbij gelukkig niet aan de grenzen van die genres.
Opvallend zijn vanaf de loom swingende opener Time (Is Running Out) De Wins prachtig vloeiende melodieën en het achteloos klinkende spel van de hele band. De Win kan daarop relaxt leunen met zijn vaak lui getimede, expressieve zang . In ongeveer de helft van de nummers contrasteert zijn stem bovendien mooi met de achtergrondzang van onder anderen Arianne Knegt, zijn muze in deze songs en in zijn dagelijks leven.
Doordat de muzikanten steeds spelen en soleren in dienst van De Wins songs, levert dat een uiterst spannende en sfeervolle topplaat op.

****

Gepubliceerd op www.popmagazineheaven.nl bij Heaven no. 64, januari-februari 2010/no. 1