Op 1 maart begint singer-songwriter Yori Swart met haar band aan haar Bonfire-tournee door Nederland. Die tour staat in het kader van haar nieuwe album, September.

Bij ‘Long time gone’, de mooi opener van dat album, heeft Swart inmiddels een video laten maken met impressionistische, maar sfeervolle, Amerikaanse beelden:

speeldata:

1 maart, Gebr. De Nobel, Leiden

2 maart, Paard, Den Haag

3 maart, Patronaat, Haarlem

8 maart, Hedon, Zwolle

9 maart, De Spot, Middelburg

23 maart, Bibelot, Dordrecht

24 maart, Victorie, Alkmaar

31 maart, Mezz, Breda

28 april, Fluor, Amersfoort

Eén optreden lijkt daarbij uit de toon te vallen, want in plaats van op 17 maart te spelen in Fluor in Amersfoort, doet Swart dat dus pas eind april.

Toch is daarvoor wel degelijk een erg goede reden, want van 12 tot en met 16 maart zit Swart in Audstin, Texas, waar op dat moment SXSW plaatsvindt en op dat festival speelt ze ook.

In Austin verzamelt zich tijdens SXSW de hele platenindustrie, dus een optreden daar is een kans op contacten en contracten…

Tijdens die Nederlandse tournee heeft Swart trouwens al een voorprogramma ook. Dat is de Rotterdamse zangeres LUKA, die ook in Swarts band speelt. Luka bracht in 2015 haar eerste ep ‘Change of season’ uit en heeft  net een nieuwe: ‘Welcome, generation everything’