In een interview met Rolling Stone worden recente gesprekken met Mavis Staples samengevat.

Staples praat over haar decennialange band met Bob Dylan en haar recente tournee met hem, over haar dementerende zusters Cleedy en Yvonne, maar ook over Trump en zijn zoons, die zij kernachtig vergelijkt met slangen, terwijl het Witte Huis volgens haar tegenwoordig wordt bewoond door de duivel.

Ze vertelt een anekdote over discriminatie in 1964, toen ze met de Staple Singers door het Amerikaanse zuiden toerde, en vergelijkt die situatie bitter met die van vandaag.

Ze roemt Jeff Tweedy’s inlevingsvermogen, doordat hij in de door hem voor ‘If all I was was black’ geschreven songs haar gevoelens zo uitstekend verwoordde, maar eindigt toch met een optimistische noot over de impact van die nieuwe songs én over haar vermeende romance met Dylan in de jaren zestig:

www.rollingstone.com/music/features/mavis-staples-second-act-bob-dylan-jeff-tweedy-w517080