Het gerenommeerde Britse muziekblad NME Magazine houdt na 66 jaar op met bestaan als traditioneel, papieren blad.

Het nummer van komende week wordt het laatste dat je kunt openslaan.

Uitgever Time Inc. maakte bekend, dat het niet langer mogelijk is New Musical Express te drukken als gevolg van de toenemende productiekosten en de steeds verder afnemende advertentie-inkomsten.

Dat is een trieste teloorgang voor het blad  dat op 7 maart 1952 voor het eerst uitkwam en in de jaren zestig uitgroeide tot een van de bekendste muziektijdschriften ter wereld.

Het blad haalde ooit een betaalde oplage van 300.000 stuks, maar toen die gestaag ging dalen door de opkomst van het internet en de concurrentie van gratis sites, paradoxaal genoeg ook die van het eigen blad, werd in 2015 besloten het gratis te verspreiden en dat blijkt nu te duur.

NME haalt nu voor de allerlaatste keer ook internationaal alle kranten en tijdschriften, maar feit is wel dat dit overigens terechte geweeklaag niet nodig was geweest, als het blad nog steeds werd gelezen.

Bovendien kun je je de vraag stellen, hoe het verder gaat met www.nme.com. Die site is tot nu toe net zo gratis als het blad was, maar of daarop wél winst wordt gemaakt…..