In ons bericht over de heruitgave van de memoires van Derek Taylor, publiciteitsman en vriend van de Beatles, dook de naam al op van Rob Sheffield, schrijver voor het iconische Amerikaanse popblad Rolling Stone.

Hij schreef namelijk een enthousiast stuk over ‘As time goes by’ van Taylor, maar schreef zelf ook even bewonderend als intelligent over de Beatles in ‘Dreaming the Beatles, the love story of one band and the whole world’.

Op de site van Rolling Stone stond al een hoofdstuk te lezen over de ‘Beatles’ solo wilderness years’, terwijl we ook een interview met hem vonden op de site van de Los Angeles Review of Books:

www.rollingstone.com/music/features/rob-sheffields-new-beatles-book-read-an-excerpt-w4769523

https://lareviewofbooks.org/article/dreaming-the-beatles-an-interview-with-rob-sheffield/#!

Nu publiceert Rolling Stone nog een hoofdstuk uit Sheffield’s boek, dat gaat over de sessies die leidden tot de ‘dubbele witte’, officieel slechts ‘The Beatles’ genaamd.

Reden is ongetwijfeld, dat de paperbackversie van ‘Dreaming the Beatles: The Love Story of One Band and the Whole World’ uitkomt op 19 juni en een beetje belangstelling vooraf kan natuurlijk geen kwaad. Doordat die datum nog meer dan drie weken op zich laat wachten, denken wij dat er nog wel een hoofdstukje op de site van Sheffield’s werkgever zal verschijnen.

De inhoud van The Beatles’ ‘Esher demos: The lost basement tapes that became the White Album’ is overigens meer dan de moeite van het lezen waard, terwijl er ook nog drie van de demo’s uit dat hoofdstuk te horen zijn:

www.rollingstone.com/music/features/beatles-esher-demos-tapes-that-became-the-white-album-w520473