Wij volgen Dave Grohl alleen van verre afstand, want hoewel hij alweer jaren tot de Amerikaanse rockadel behoort met zijn Foo Fighters, is hun muziek nu niet precies ons kopje thee.

Eerdere berichten over hem of zijn band zul je dan ook niet op onze site vinden, maar dit weetje moeten wij wel vermelden: de Foo Foghters organiseren ter ere van Mardi gras op 14 februari een eigen Mardi gras-parade door de straten van New Orleans.

Hoewel het feest dit jaar pas van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 maart plaatsvindt, trekken de Foo Fighters al op Valentijnsdag door de stad onder de naam The Krewe du Foo and the Broken Hearts Social Club Parade.

Dat is inderdaad vroeg, maar het Mardi gras-seizoen begint traditioneel al op Driekoningen, 6 januari, in de VS de ‘Twelfth Night’, ook wel ‘the Feast of the Epiphany’.

Dat doen zij in samenwerking met de Fillmore NOLA, waar zij op 15 en 16 februari optreden. Het is dan ook logisch dat Trombone Shorty and Orleans Ave en de Preservation Hall Jazz Band ook deelnemen, want de Trombone Shorty en zijn mannen staan tijdens het eerste concert in hun voorprogramma en het even gerenommeerde als stijlvaste oudejazzcombo tijdens het tweede.

Natuurlijk dansen daar nog allerlei lokale Mardi gras-artiesten omheen onder de naam   Krewe du Foo all-stars en worden speciale ‘throws’ uitgestrooid over de hoofden van het publiek.

Met dit spektakel hebben de Foo Fighters de primeur de eerste groep te zijn met een eigen Mardi gras-parade en ze worden dus op deze onverwachte manier ook onderdeel van de geschiedenis van de City that care forgot.