In Kippenvel 575 draaien we vanavond voor de laatste keer songs uit de Kippenvel Top Zoveel 2018, maar ook al wat cd’s die daarvoor te laat uitkwamen en die dus een kans maken op een plaatsje in die over 2019.

Toch is er vanavond alweer ruimte voor een Rode Draad, want met twee songs per albums hebben we te veel voor één uur, maar te weinig voor twee…

Hoewel deel vier van onze persoonlijke favorieten van verleden jaar weer een heel mooi totaal oplevert, is het goed dat we aan de laatste aflevering beginnen: we snakken ernaar weer eens een combinatie te kunnen maken van nieuw werk en prachtige klassiekers.

Bovendien komt er ook alweer mooi werk uit waarvan we jullie ook van alles willen laten horen, want er is altijd weer prachtige nieuwe muziek, ook in de traditiegetrouw muzikaal tamme maand januari.

Vanavond draaien we bijvoorbeeld een song van de Amerikaanse zangeres Helen Rose, die verleden week haar eerste volledige album uitbracht. ‘Trouble holding back’ recenseerden we met enorm veel plezier, want dat album is een kleine sensatie.

Ook kozen we een rootsy track van Jodymoon’s nieuwe ‘A love brand new’, een schitterend album, dat we ook al bespraken op onze site.

Dan is er nog nieuw werk van het Belgische Nostoc, de band van Stan en Bart Reekmans. Van ‘Skin in the game’ draaiden we al iets in het eerste deel van onze Kippenvel Top Zoveel 2018, doordat we die daarvoor nog net op tijd binnenkregen, maar we zijn nog lang niet uitgeluisterd op die onverwachte tweede na ongeveer vijftien jaar stilte.

Ook die hoort tot onze favorieten: de recensie ervan schreven wij ook al, maar die leek zichzelf wel te schrijven, iets wat wij altijd een goed teken vinden.

In deel vier van de Kippenvel Top Zoveel 2018 hoor je vanavond songs van onder anderen Verbraak/Van Bijnen en Maaike Ouboter, Christina Friis en de Dieter van der Westen Band, Giulia Millanta en David Philips.

Deel 1 en deel 2 zaten ook vol met steengoede songs, maar van die afleveringen kun je alleen nog de playlists nalezen, maar ze niet meer terugluisteren.

Dat kan nog wel een week lang met aflevering 3 van Malford Milligan and the Southern Aces, Candi Staton, de Ripoff Raskolnikov band, Gretchen Peters, Daniël Lohues en Flip Noorman, Ry Cooder, Korbuy Lenker, Bettye LaVette, Rob Lutes en Beatrice van der Poel.

Dat is dus zoals altijd twee uur muziek voor wie wil luisteren!