Kippenvel – Ruud Heijjer

 elke dinsdagavond van 20:00 – 22:00 op RTV Katwijk op 106.8FM en via deze site

Keith Richards: ‘Big town playboy’

maart 10th, 2019 at 15:28

Van Keith Richards is een video uitgekomen van ‘Big town playboy’. Dat is een song die zijn soloalbum ‘Talk is cheap’ destijds niet haalde.

Het blijkt een echt bluesonderonsje waarop Mick Taylor en Johnnie Johnston meespelen. Die zijn net zo min echt te zien als Richards, want de clip bestaat uit een aaneenschakeling van een doodshoofd dat de tekst playbackt en daarnaast vooral foto’s van Richards’ getatoeëerde handen te zien die als zelfstandig wezens allerlei instrumenten bespelen en zijn portret:

www.youtube.com/watch?v=9M81DBEjZDo

 

Dit is uiteraard een opgewarmd kliekje, hoewel het nog best aardig smaakt, want op 29 verschijnt ‘Talk is cheap’ opnieuw als super deluxe box set, standaard deluxe box set, als cd, lp en in digitale vorm.

Die release wordt wonderlijk genoeg gepresenteerd ales een vorm van hogere kunst, want een week voor de release kunnen fans deze vijf verschillende versies al gaan bekijken in allerlei hotels, waaronder Karma Sanctum Soho in Londen, het 25hours Bikini Hotel in Berlijn en Andaz West Hollywood in Los Angeles.

De box sets zijn dan ook nog letterlijke kistjes, door Fender-werknemers met de hand gemaakt met dezelfde technieken als waarmee Richards vintage Telecaster gemaakt is.

Daarbij ging Fender niet over een nacht ijs, want het kostte blijkbaar vier maanden en twintig prototypes om het kistje goed te krijgen, zo stelt een persbericht.

 

Eerdere berichten over Keith Richards en de Rolling Stones vind je in de categorie Nieuws.

Comments zijn gesloten.