Op 20 mei jl. overleed drummer Roger Hawkins.

Als lid van de studioband van de Muscle Shoals-studio’s bepaalde hij mede het geluid van klassieke popsongs van onder anderen Wilson Pickett, Percy Sledge en de Staple Singers, terwijl de gezamenlijke faam van  Hawkins, bassist David Hood, toetsenist Berry Beckett en gitarist Jimmy Johnson er vervolgens voor zorgde dat zo ongeveer iedere popmuzikant in de jaren zeventig in de door hen opgerichte studio met hen wilde opnemen.

Daarom draaien we vanavond vier songs waarop zijn spel medebepalend was voor het geluid, in het volle besef dat we Hawkins met slechts vier nummers eigenlijk geen recht doen. Toch geven songs van Wilson Pickett, de Stapel Singers, JJ Cale en Paul Simon in ieder geval een goede indruk van de man die in allerlei necrologieën wordt herdacht.

 

Die van ons vind je in de categorie Dossier: Ook al dood… en een min of meer recent interview met Hawkins vind je via:

 

https://www.moderndrummer.com/2017/04/roger-hawkins-pulse-muscle-shoals/