De Newyorkse singer-songwriter Marc Cohn heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zich muzikaal een kind van de jaren zestig en zeventig voelt.

Het jaar 1970 was voor hem echter bepalend: door songs uit dat jaar besloot hij ook muzikant te worden.

Na Join The Parade, de cd die ook voor hem bewees dat hij zijn inspiratie had  teruggevonden, bewijst hij nu in twaalf songs eer aan het jaar 1970 EN aan de artiesten die hem inspireerden.

Zo neemt hij je mee terug naar het luistercabine van John Wade, de platenzaak uit zijn eigen jeugd, waar hij naar stapels lp’s luisterde.

Op de cd staan onder meer covers van songs van Cat Stevens, John Lennon, Paul McCartney en Van Morrison, maar ook van die van Smokey Robinson, Grateful Dead, the Box Tops/Joe Cocker en Creedence Clearwater Revival.

Op www.marccohn.net zijn zeer korte fragmenten te horen van alle songs. Opvallend is daarbij dat Cohn en producer/multi-instrumentalist John Leventhal bijna steeds kiezen voor ballads of halftempo uitvoeringen in een semi-akoestische productie. Daarin heeft Cohn’s herfstige, expressieve stem hoorbaar alle ruimte.

Via www.saguaroroad.com is via ‘artists’en ‘marc cohn’een elf minuten durend promofilmpje te zien met fragmenten en een interview tussen Cohn en Leventhal. Ook zijn daar links naar twee overigens zeer gemengde recensies te vinden uit USA Today en The New York Times.

Verder zijn daar positieve citaten te vinden van Jackson Browne en Smokey Robinson.

De column Onthouding vind je elders op deze site.