Hugh Laurie gaat deze zomer nog een bluesalbum opnemen. De Engelse acteur, ooit de helft van het succesvolle komische duo Fry & Laurie en de laatste jaren een ster geworden als House in de Amerikaanse ziekenhuisserie House M.D., heeft al een platencontract getekend bij major Warner. In die serie houdt hij bij wijze van ontspanning ook wel eens eventjes en gitaar vast.

Het album zal worden geproduceerd door de succesvolle rootsproducer Joe Henry, die onder meer Allen Toussaint’s The Bright Mississippi, Bettye LaVette’s I’ve Got My Own Hell To Raise en Jim White’s Drill A Hole In That Substrate And tell Me What You See produceerde. Ook werd Henry al een aantal keren genomineerd voor een Grammy voor de ebste productie en won hij er al twee keer een: voor de productie van Ramblin’ Jack Elliot ’s A Stranger Here (2009) en Solomon Burke’s Don’t Give Up on Me (2002).

Behalve Laurie zullen ook beroemde gastmuzikanten te horen zijn, al is op dit moment nog onbekend wie.

Laurie meldde in een persverklaring “dronken van enthousiasme” te zijn, maar ook te weten hoe het sommige acteurs vergaat die muziek gaan maken. In de stijl van House voegde hij eraan toe: “Ik beloof dat dit pijnloos zal zijn.”

Helemaal a-muzikaal is Laurie nu ook weer niet. Zo speelt de acteur speelt toetsen in de liefdadigheidsgroep Band From TV en speelde hij mee op het laatste album van zanger-acteur Meat Loaf. Die was dan weer gastacteur in House M.D.

Laurie heeft zichzelf overigens piano en gitaar leren spelen, omdat hij op de middelbare school te eigenwijs was om het van muziekleraar te leren.

Een filmpje van Band From TV met onder anderen een piano en gitaar spelende en zingende Laurie is te zien via:

http://www.youtube.com/watch?v=mlCeRRUk8ro&feature=player_embedded#!