Deze zomer beginnen dan eindelijk toch de opnamen van de biopic over The Who-drummer Keith Moon. Daarvan is al meer dan tien jaar sprake, maar tot nu toe kwam het er dus niet van.

Voorlopig heet die ‘The Real Me’, naar een songs van het Who-album ‘Quadrophenia’.

Zoals bekend was Moon de maniakaal op zijn drumkit meppende drummer van The Who vanaf het begin in 1964 tot zijn dood in 1978 ten gevolge van een overdosis.

De twee andere originele The Who-leden houden bij ‘The Real Me’ een stevige vinger in de pap, want zanger Roger Daltrey en songwriter-gitarist Pete Townsend zullen beiden optreden als ‘executive producer’. Volgens ons betekent dat dat je niet bemoeit met de dagelijkse gang van zaken, maar dat je wel zeggenschap over het hele proces hebt.

Interessant is verder dat Paul Whittington wordt genoemd als regisseur: hij regisseerde

Netflix-hit ‘The Crown’ en dat verantwoordelijke de productiemaatschappij eerder films produceerde als ‘George Harrison: Living in the Material World’en ‘Eight Days a Week: The Touring Years’. 

Al in 2018 zei Roger Daltrey in een interview op BBC 6 dat het nog moeilijk zou worden de goede acteur voor die rol te vinden: de ogen van de acteur zouden doorslaggevend zijn, want  Keith Moon had ‘buitengewone’ ogen.

Een hoofdrolspeler is dan ook nog niet gevonden…

Eerdere berichten over The Who vind je in de categorie Nieuws.