Het Nederlands Investeringsfonds Pythagoras Music Fund (PMF) heeft de auteursrechten van alle songteksten van de Nederlandse tekstschrijver Lennaert Nijgh gekocht van de erven van Nijgh.

Nijgh schreef veel teksten voor Boudewijn de Groot, bijvoorbeeld ‘Land van Maas en Waal’, ‘Testament’, ‘Meneer De President’, ‘Jimmy’, ‘Avond’ en ‘Pastorale’, maar ook voor Rob de Nijs (‘Jan Klaassen De Trompetter’, ‘Zuster Ursula’ en ‘Malle Babbe’), Jasperina de Jong, Jenny Arean, Herman van Veen, Paul de Leeuw, Flairck, Fred Piek en Astrid Nijgh.

Verder schreef hij teksten voor de musicals ‘De Kleine Johannes’, ‘De Engel van Amsterdam’ en ‘Ik, Jan Cremer’.

Het Pythagoras Music Fund, met tekstschrijver John Ewbank als bekendste partner, kocht wél het auteursdeel van Nijghs teksten, maar de uitgaverechten blijven eigendom van de oorspronkelijke muziekuitgevers.

Uiteraard laten de erven laat weten blij te zijn met de verkoop: ‘Vooral door het vooruitzicht op eventuele hernieuwde exploitatie en het opnemen van de vaak poëtische en vaak tijdloze teksten door John Ewbanks team met hedendaagse artiesten, kan een heel nieuwe generatie weer kennis maken met Lennaerts unieke oeuvre. Daardoor zal zijn status als een van Nederlands meest gerespecteerde tekstdichters voor lange tijd vereeuwigd en gewaarborgd zijn.’

www.pythagorasmusicfund.com