Mogelijk verschijnt er later dit jaar nieuw werk van Peter Gabriel.

Kortgeleden verscheen al een nummer van hem voor ‘Strange Beauty Deluxe Edition’, een box waarop het werk van kunstenaar Graham Dean centraal staat, een kunstenaar die ook onder anderen met Gabriel samenwerkte bij  het maken van de filmpjes voor ‘Solsbury Hill’ en ‘In Your Eyes’.

Aan het veertien minuten durende, instrumentale ‘Undercurrents’ moeten we volgens Gabriel niet al te veel eisen stellen, zo zei hij bij de uitreiking van de Fellowship van Ivors Academy op 19 mei jl., want het was weliswaar leuk om te doen, zo zei hij, maar besteedde er niet veel tijd of energie aan: ‘I was just trying to create some sounds to go with his paintings!’

Daarnaast heeft hij veel songs die hij ‘probeert af te maken’, zo zei hij ook nog. Dat doet de muzekliefhebbers die hem zich nog herinneren huiveren, want zij herinneren zich ook zijn bijna spreekwoordelijke pietluttigheid bij het opnemen.

Toch voegde hij daaraan toe dat hij hoopt ‘iets’ uit te brengen voor het eind van het jaar…

Wij wachten af en bedenken dat ‘So’, zijn laatste volwaardige soloalbum dateert uit 2002 en zijn laatste release dateert alweer uit 2012. ‘Live Blood’ was dan ook nog eens een live-album vol covers….