Jan Donkers schrijft voor Concerto Books een boek over de veertig songs die een grote rol hebben gespeeld in zijn leven.

Volgens het persbericht selecteerde hij voor ‘Forty Tracks’ nummers ‘waarbij je hebt gehuild, gedanst, geneukt, van het volle leven hebt genoten’.

Bovendien zullen de verhalen bij de songs worden geïllustreerd door bekende striptekenaars als Robert Crumb, Derf Backderf, Erik Kriek, Joost Swarte, Gerrut de Jager en Christoph Mueller.

Donkers behoeft natuurlijk eigenlijk geen introductie, maar vooruit: hij was een van de eersten die in Nederland popjournalistiek bedreef, maakte voor de VPRO met Wim Noordhoek, Rik Zaal en Roel Bentz van den Berg baanbrekende radioprogramma’s waarin vaak tot dat moment genegeerde pop- en rootsmuziek centraal stond, is een tegendraads Amerika-kenner en staat natuurlijk te boek als een van de grote promotors van americana.

Zijn smaak is echter veel breder dan dat genre: hij noemt zelf the Ramones,Mahmoud Ahmed, Son House, Bruce Springsteen, Roky Erickson, Guillermo Portabales, André Hazes, Jacques BrelenSlobberbone als bepalende factoren in zijn leven en dan hebben we nog 31 namen te gaan.

Om de productie van het boek mogelijk te maken, heeft Concerto Books een crowdfundings-actie gestart, uiteraard met geldteruggarantie.

Voor 25 euro krijg je het door Donkers gesigneerde boek thuisgestuurd, terwijl je voor zestig, 125 of 160 euro al op allerlei manieren meer krijgt dan dat.

Daartoe hoort ook een print van een voor het boek gemaakte illustraties:

www.voordekunst.nl/projecten/14178-jan-donkers-forty-tracks-1

http://concerto.amsterdam/crowdfunding-forty-tracks/

Eerdere berichten over Jan donkers vind je in de categorieën Concerttips, De rode draad en Rootsmuziek op radio, tv en internet.