Micky Dolentz, het enige nog levende ex-lid van teenybopperband The Monkees, eist dat de FBI alle ongeredigeerde documenten over de groep aan hem overdraagt.

Daarvoor heeft hij wel de tijd genomen, want de FBI publiceerde in 2011 een geredigeerde versie van het door de geheime dienst bijgehouden dossier over de band, die het overigens ‘The Monkeys’ noemde.

Op 14 juni diende hij een verzoek in om het gehele dossier in te zien met een beroep op de Freedom of Information Act, maar hij kreeg het niet te zien.

Nu eist hij alle informatie op die de FBI over de groep verzamelde en over de individuele leden Michael Nesmith, Peter Tork, Davy Jones en hemzelf.

Ze gingen immers om met John Lennon, die ook een uiterst problematische verstandhouding had met de Amerikaanse autoriteiten en bovendien waren er tijdens een optreden in 1967 volgens en FBI-informant projecties te zien van rellen in Berkeley, tegen de VS gerichte ‘subliminale boodschappen’ over de oorlog in Vietnam en beelden van de rassenrellen in Selma.

Deze en ‘soortgelijke boodschappen’ hadden volgens de FBI-informant een ‘ongunstige uitwerking’ op het publiek.

vandaar dus blijkbaar…

Eerdere berichten over The Monkees vind je in de categorie Nieuws.