Graham Nash brengt zoals bekend op 19 mei as. zijn soloalbum ‘Now’ uit, de opvolger van het zowel tekstueel als muzikaal uitstekende ‘This Path Tonight’ uit 2016.

Ruim een maand eerder gaat hij al uitgebreid op tournee door de VS, nl. vanaf 12 april tot en met 17 mei en dan weer van17 juni tot en met 16 juli.

In totaal geeft hij dan 42 concerten, al zit er een maand vakantie tussen.

Ook daarna neemt hij ruim een maand vrij, maar op 29 augustus begint hij aan een Europese tournee die hem door Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, België én Nederland voert.

Tot en met 1 oktober geeft hij dan 22 concerten, waarvan er twaalf in het VK zijn. Dat hoeft niet te verbazen, want al woont Nash al decennia in de VS, hij komt tenslotte uit Blackpool en veel Engelser dan dat kun je tenslotte niet zijn.

Deense, Zwitserse, Franse en Belgische fans moeten het doen met slechts een concert, maar Duitse én Nederlandse liefhebbers komen er een stuk beter vanaf: Nash treedt daar drie keer op.

Dat doet hij niet met een volledige band, maar ook niet helemaal solo. Twee van zijn vaste musici begeleiden hem: gitarist Shane Fontayne, die ook ‘This Path Tonight’ produceerde, en toetsenist Todd Caldwell, die de productie deed van Nash’ aankomende ‘Now’.

Daarmee komt de kern van Nash’ begeleidingsgroep dus wél mee en ook dat is een reden om uit te zien naar de concerten in TivoliVredenburg op 24 september, Muziekgebouw Eindhoven op 29 september en De Oosterpoort op 1 oktober.

De naam van de tournee is Sixty Years of Songs and Stories, maar ik hoop toch vooral op veel nummers van ‘Songs for Survivors’, ‘This Path Tonight’ en ‘Now’, want ook op die nog niet uitgebrachte nieuwe bewijst Nash vast opnieuw veel meer te zijn dan een icoon uit het verleden:

https://www.grahamnash.com/content/graham-nash#tourdates

Eerdere berichten over Graham Nash vind je in de categorie Nieuws.