Op de website van het fameuze Engelse muziekblad ‘Uncut’ staat een lang artikel over singer-songwriter Joni Mitchell uit 2020.

De aanleiding van dit opnieuw plaatsen ervan is ongetwijfeld haar optreden verleden jaar op het Newport Jazz Festival en het uitkomen van het album waarop dat meezingoptreden staat, maar Uncut’s Rob Hughes schreef het ten tijde van het uitkomen van de ‘Joni Mitchell Archives Vol. 1: The Earley Years 1963-1967’.

Hughes maakt er een sfeerstuk van waarin hij vele groten citeert: onder anderen singer-songwriter David Crosby, filmregisseur, interviewer en vriend Cameron Crowe, folklegende Judy Collins, singer-songwriter Graham Nash en zangeres Brandi Carlile.

Het geeft een interessant inkijkje in het herstelproces van Mitchell na haar hersenbloeding in 2015 en in de rol die muziek ondanks haar beperkingen nog altijd speelt in haar leven:

Eerdere berichten over Joni Mitchell vind je in de categorieën Nieuws, Muziekboeken, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Muziekbladen.

De recensie van The Joni Mitchell Archives 3 the Asylum Years (1972-1975) vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.