Zoals elk jaar trapt singer-songwriter JP den Tex het jaar af met de aankondiging van een aantal optredens.

Op 20 januari, 16 februari en 8 en 23 maart staat hij op de planken met verschillende muzikale voorstellingen.

De eerste voorstelling is er een in de serie The Starlight Adventure unplugged: Dern Tex treedt dan op met gitarist Michiel Jansen, contrabassist Harm Wijntjes en accordeonist Marius Bos en speelt de songcyclus ‘The Starlight Adventure –  a song cycle’. Die vindt plaats in het Amsterdamse Ramses Shaffyhuis.

Op 16 februari speelt Den Tex samen met Stephanie Struijk in het Betty Asfalt Complex een Storyteller Special. Die gaat over op reis zijn en via Joni Mitchell verrijkt thuiskomen.

Op 8 maart is gitarist Erwin van der Ligten Den Tex’ muzikale metgezel in Podiumcafé de Brouwerij in Alkmaar in een andere Storyteller Special, terwijl Den Tex op 23 maart samen met Michiel Jansen het programma SONGBOOK brengt in Theater de Wegwijzer, in Nieuw- en Sint Joosland (bij Middelburg). 

Ook op 11 april spelen ze het we het in het piepkleine Theater Mascini op de Zeedijk in Amsterdam nog een keer.

Eerdere berichten over JP den Tex in Nieuws en Concerttips.

De recensies van ‘Bad French’, ‘La Fille au Chewing Gum’, ‘Wolf’, ‘De vertalingen: elf iconische popsongs’ en zijn recente, met toetsenist Rob van Donselaar gemaakte  ‘The Starlight Adventure’ vind je in de categorie Recensies singer-songwriter.

De recensie van ‘Speak Diary’ vind je dan weer in Recensies roots.