Van Brian Wilson komt in de toekomst een countryalbum uit, al kan het ook een album mét Brian Wilson zijn.

Elk van die twee mededelingen is echter verrassend genoeg, want he genie van de Beach Boys maakte nooit eerder zelfs maar een uitstapje in die richting.

‘Cows in the Pasture’ zou ergens in 2025 moeten verschijnen, dus we hebben alle tijd om het idee te wennen.

De eerste opnamen ervoor dateren al uit 1970, toen de toenmalige Beach Boys-mager Fred Vail samen met wilson veertien songs begon te schrijven die ze opnamen met countrycracks als gitarist James Burton, pianist Glen D. Hardin en steelgitarist Red Rhodes. Dat was ten tijde van het Beach Boys-abum ‘Sunflower’.

De opnamen werden echter niet voltooid, want van het opnemen van de zang kwam het niet: Wilson had allerlei persoonlijke problemen, zoals ieder Beach Boys-fan weet.

Vail heeft het project nu nieuw leven ingeblazen en gaat het afmaken samen met producer Sam Parker en sterren van allerlei aard.

Een eerste naam is die van T Bone Burnett, weliswaar een interessante producer en songschrijver, maar geen ster.

Wilson is wel weer bij het project betrokken, maar als ‘executive producer’, wat ook kan betekenen dat hij het allemaal wel goed vindt. Wel zou hij op een van de nummers meezingen en geeft hij Vail zijn zegen in een persbericht aan Rolling Stone, waarin hij onder meer schrijft:  ‘Fred always loved country music and he was a big rodeo guy. He’s a hell of a guy, one hell of a promoter, and I’m glad his album is coming out.’

Eerdere berichten over de Beach Boys vind je in de categorie nieuws.