Was er een paar dagen geleden nog het nieuws dat Brian Wilson zou meedoen aan het afmaken van een album met countrysongs van Fred Vail, de ex-manager van de Beach Boys, en Wilson hem daarbij in heldere én afstandelijke woorden zijn zegen gaf, nu is er het bericht dat Wilson onder bewind wordt gesteld.

Daartoe is inmiddels een verzoek bij een rechtbank ingediend. Daarin worden zijn manager LeeAnn Hard en Jean Sievers zijn publicist genoemd als bewindvoerders.

Zij hebben het verzoek ook ingediend en stellen dat hij niet langer in staat is voor zichzelf te zorgen. Hij zou lijden aan dementie en daardoor niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen na het overlijden van zijn vrouw Melina Ledbetter, die de dagelijkse zorg voor hem had.

Wilson’s familie en doctoren hebben zich achter het plan geschaard, zo blijkt uit een bericht op Facebook. Daardoor lijkt de uitspraak op 26 april nog louter pro forma:

www.facebook.com/photo.php?fbid=945882760233065&set=a.212665113554837&type=3&ref=embed_post

Eerdere berichten over Brain Wilson vind je in de categorie nieuws.