Zanger-gitarist Anders Osborne heeft een nieuw album aangekondigd. Het gaat ‘Picasso’s Villa’ heten.

Het persbericht van Proper Records beschrijft het album als ‘a condensed story about living in America between 2018-2021, the fears, confusion, deep joy and peace achieved through true friendship, family, community, hours of meditation and detachment from ego.’

Dat klinkt helemaal niet slecht, maar inmiddels is er een single van uitgekomen, ‘Bewildered’, terwijl op het internet ook een liveversie van het titelnummer te zien en te horen is.

Daarop blijkt Osborne weliswaar een man die zijn verslavingen opnieuw heeft overwonnen, maar ook iemand die de gelaagde New Orleans-ritmes en gepijnigde gitaarsolo’s van zijn beste albums nog altijd heeft ingeruild voor fantasieloze maatsoorten. Dat is echter onvermijdelijk, doordat Chad Cromwell al jarenlang Osborne’s vaste drummer is, want hij was altijd al een powerdrummer die vooral goed is in de maat slaan.

Mij doen deze songs vooral met veel heimwee terugdenken aan ‘Which Way To Here’,  ‘Living Room’ en ‘Ash Wednesday Blues’, maar die dagen liggen ver achter Osborne én mij….

‘Picasso’s Villa’:

‘Bewildered’:

Eerdere berichten over Anders Osborne vind je in de categorie Nieuws.

De recensies van ‘Which Way Here’, ‘Ash Wednesday Blues’, ‘American Patchwork’ en ‘Black Eye Galaxy’ vind je in de categorie recensies New Orleans.