Sam Mendes gaat niet een film maken over de Beatles, maar vier: elke Beatle krijgt namelijk zijn eigen film.

Elke film belicht dan ook het leven van die Beatle vanuit zijn persoonlijke perspectief, dus dat kan nog wat worden. Het is immers wel duidelijk, dat de vier gaandeweg nogal anders dachten over de vloedgolf die zij ontketenden.

Ook om een andere reden is dit project uniek: Paul McCartney, Ringo Starr en de familieleden van John Lennon en George Harrison gaven nooit eerder toestemming voor het gebruik van hun verhalen en hun muziek in films over hun leven.

Mendes mag overigens wel haast maken, want de films moeten in 2027 in première gaan.

Of de regisseur de aangewezen persoon is voor dit onderwerp is ook nog maar de vraag. Hij maakte eerder bijvoorbeeld het beklemmende ‘American Beauty’ en twee James Bond-films, al is dat inderdaad ook een bekende Brit: ‘Skyfall’ (2012) en ‘Spectre’ (2015).

Het uitkomen van de vier films zal ‘innovatief en ‘baanbrekend’ zijn, zo stelt een persbericht.

Ik stel voor dat ze tegelijkertijd worden vertoond op een split screen, waarbij dezelfde gebeurtenissen worden gefilmd uit verschillende hoeken en et de camera gericht op steeds een andere Beatle, dan zijn ze toch nog weer even samen…

Eerdere berichten over de Beatles vind je in de categorie nieuws.