Little Feat heeft een tweede nummer uitgebracht van ‘Sam’s Place’, het voor 17 mei aangekondigde bluesalbum dat de groep opnam in de Sam Phillips-studio in Memphis.

‘Can’t Be Satisfied’ is een door de band grondig afgestoft nummer van Muddy Waters.

Opvallend is het heldere geluid van de opname, iets waaraan het in ieder geval op het laatste studioalbum ‘Rooster Rag’ weleens ontbrak. Daardoor komen de solo’s van Scott Sharrard en Bill Payne goud tot hun recht, maar vooral Sam Clayton’s viriele grom is indrukwekkend, al is dit ritme op zich niet verrassend, net zo min als dat van het al eerder uitgebrachte ‘You’ll Be Mine’.

Een opvallend detail is verder, dat bassist Kenny Gradney een Led Zeppelin-shirt draagt:

Eerdere berichten over Little Feat vind je in de categorieën  Nieuws, Concerttips, Rootsmuziek op radio, tv en internet en Dossier: Ook al dood….

Recensies van ‘Electrif Lycantrophe’, ‘Waiting for Columbus Live Deluxe’, ‘Rooster Rag’, ‘Kickin’ it at the Barn’, ‘Live at the Ram’s Head’, ‘Raw Tomatos Vol. One’, ‘Ripe Tomatos Vol. One’, ‘Waiting for Columbus 2CD’ en ‘Barnstormin’Volume One’ vind je in de categorie Recensies roots.