Ja, ook Neil Diamond en Leon Russel werden geëerd met de uitverkiezing tot lid van de Rock And Roll Hall of Fame, maar Kippenvels aandacht gaat (natuurlijk) toch het meest uit naar twee van onze helden: Tom Waits en Dr. John.

Ook zij werden lid gemaakt van deze steeds groter worden popartiesten van wel zeer verschillende pluimage.

Zo was Waits indirect al jaren geleden onderscheiden met een soort afgeleid lidmaatschap, want onder meer Bruce Springsteen , the Ramones en Johnny Cash werden eerder in de Hall of Fame opgenomen en namen songs van Waits op.

Waits werd geïntroduceerd door NeilYoung. Dat is op zich ook een erebaan, al vatte Young Waits als volgt samen: “Waits is undescribable and I’m here to describe him.”

Waits kwam zoals vaak melig uit de hoek door te vragen om een sleutelhangerversie van de onderscheiding die hoort bij de uitverkiezing. Het doel daarvan? ” I can keep (that) with me in case I hear somebody say, ‘Pete, take the cuffs off him. He’s a Hall of Famer.'”

Hij zei nog meer, maar dan over zijn eigen werk en zijn status.

Dr. John werd aangekondigd door de hippe anger John Legend.

Die merkte terecht op dat Dr. John een “leading global ambassador for New Orleans and its special musical gumbo” is.

Hij voegde eraan toe: “He has never stopped flying the flag of funk” en zei dat hij nu duidelijk op de juiste plaats was op de juiste tijd.

Dat was een variatie op een van de klassiekers van de goede dokter uit de vroege jaren zeventig die veel mensen zich nog altijd herinneren. Daarin had hij hulp van Allen Toussaint als producer en diens vaste band the Meters.

Dat is volkomen terecht, maar vaak zien die mensen over het hoofd dat Mac Rebennack alweer een aantal jaren in topvorm steekt en de ene na de andere prachtplaat maakt.

Nieuwsgierig? http://www.billboard.com/#/news/rock-hall-inducts-neil-diamond-alice-cooper-1005074152.story