Leuk dat je belt! Dat is alweer een tijd geleden. Nee, ik begrijp het wel: op je site stonden veel optredens in het noorden en het westen. Fijn dat je ook in andere staten wordt geboekt, echt waar. Er zijn bij jou in de stad wel veel clubs, maar toch…..  We zien je zo nog maar weinig en wij zijn natuurlijk ook niet zo mobiel meer. Bovendien zou ik bij jou ‘s avonds de straat niet op durven. Wat je daarover op t.v. ziet, is het nu allemaal echt zo erg? Jammer dat je bij ons geen fans hebt. Uit het kerkkoor gegaan, hè?

Wat? Wil je de studio weer in? Je derde cd maken? Oh kind, wat geweldig. Dan heb je eíndelijk een platencontract. Gefeliciteerd! Je verdient het, hoor: je sappelt al zo lang. Ik hoop dat je een mooi voorschot krijgt. Zo heet dat toch, een voorschot? Je hebt die schuld van je vorige inmiddels vast wel afbetaald. Fijn dat Peter je daarbij helpt. Zo vaak ben je ook weer niet bij hem.

Oh……. Kon hij daar niet langer tegen? Gek, aan de telefoon was hij altijd heel trots op je als je je band weer bij elkaar kon halen voor optredens. Hij leek heel dol op je. Geen zin meer om jou in leven te houden…. Een hoer nog een betere investering én minder tijdrovend? Wel een beetje direct voor een advocaat. Ik ben er stil van. Wat zal pappa daarvan zeggen?

Weer in eigen beheer dus. Doen deze keer beroemde muzikanten mee, zeg je? Spelen die dan voor niets? Ja, misschien draaien ze je dan wél op de radio, maar wie luistert daar nog naar? Kun je het er anders niet naast gaan doen? Je hebt toen toch niet voor niets die opleiding accountancy gedaan? Lénen, van ons? Alweer? Omdat je misschien een eindejáárslijstje haalt in Holland? Is dat niet een dorpje in Michigan?

Gepubliceerd in popmagazine Heaven no. 70, januari-februari 2011/no. 1

Deze column is gebaseerd op Kirsten Thien’s prachtige cd Delicious, maar is uiteraard fictie. De enige waarheden erin zijn dat Delicious inderdaad Kirsten Thien’s derde album is, dat enkele bekende bluesmuzikanten er op meespelen en en dat Thien een economische opleiding volgde.

De column is een saluut aan alle ‘independent’  artiesten die volhouden tegen beter weten en eert hun vasthoudendheid en toewijding.