De melancholieke Amerikaanse singer-songwriter Krista Detor brengt op 12 maart a.s. 2010 haar nieuwe Chocolate Paper Suites uit.

Het belooft een spannende cd te worden, met onder meer gitaristen Colin Linden en Jason Wilbur (begeleider van John Prine) als gasten en opnieuw David Weber als producer. Naast Detors piano zullen gitaren dan ook vermoedelijk een wat grotere rol hebben dan op haar vorige cd’s

Op de cd staan vijftien songs, gegroepeerd in suites van drie en met elkaar verboncen door thema’s of beelden. Het werk van onder meer Frederico Garcia Lorca, Dylan Thomas en Charles Darwin diende als inspiratie.

Krista Detor was ook uitgenodigd voor de Darwin Song House workshop met zeven andere, vooral Engelse singer-songwriters. Allen schreven een week lang songs ter ere van de tweehonderdste geboortedag van Charles Darwin.

De drie songs die Detor daar schreef, zijn als bonus toegeveogd aan de twaalf reguliere nummers.

Inmiddels is de eerste recensie van die cd verschenen:
http://www.nuvo.net/music/article/krista-detor-chocolate-paper-suites

Detor gaat op tournee om die plaat te promoten en komt dan van 9 tot 18 april voor een serie concerten naar Nederland.

Dit zijn de data en de locaties:

9 april De Slotplaats in Bakkeveen om 20:00

10 april De Tramwerkplaats in Winschoten

11 april Herberg Tiengemeenten in Zuid-Beijerland 0m 15:00

12 april Meneer Frits in Eindhoven 0m 20:00

16 april in De Amer in Amen 0m 20:00

17 april theater De Wegwijzer in Nieuw en Sint Joosland om 20:00

18 april Acoustic Alley in Den Haag om 20:00

Detor maakte indruk met haar twee vorige cd’s, Mudshow en Cover Their Eyes en daarom zijn haar nieuwe cd en haar concerten gebeurtenissen om naar uit te zien.

Een recensie van Cover Their Eyes én een verslag van haar live-optreden bij Kippenvel op 6 november 2007 vind je elders op deze site.